Hans van Zeeland, oud-dirigent

Hans van Zeeland

 Hans van Zeeland begon na zijn onderwijzersopleiding een studie voor beroepsdirigent en volgde   lessen o.a. bij Jacques Wijnen en Jan Stulen (de laatste bekend van het programma “Una voce  Particulare” ) en in Engeland volgde hij nog een zomercursus bij het befaamde Hilliardensemble. Verder haalde hij de 1e graads akte Schoolmuziek B.

 Sinds 1979 is hij actief als dirigent en stond voor talloze kleinere en grotere ensembles.  Hij geeft nu op privé-basis pianolessen en daarnaast is hij actief als arrangeur en componist van liederen en koorstukken. Hans van Zeeland start op 3 september 2015 als dirigent van Korale.

Op zondag 27 oktober 2019 vond er een concert plaats in de Eendracht te Gemert. Dit ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van Hans als dirigent. Tijdens dit concert werd door Korale, met medewerking van Lindy Jansen, (achter de piano) het door Hans van Zeeland, gearrangeerde Cinema Italiano voor het eerst ten gehore gebracht. Een koorfantasie met thema’s uit Italiaanse filmklassiekers voor gemengd koor en piano.

Luister hier naar Cinema Italiano.

Op 14 juli 2022 heeft Hans van Zeeland besloten om te stoppen als dirigent bij Korale.