KORALE

Ensemble voor Vocale Muziek

×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /var/www/clients/client12397/web24692/web/laarbeek/images/plugins/sige,single=150_jaar_parochiekerk_1995.jpg,salign=left,connect=sige
JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /var/www/clients/client12397/web24692/web/laarbeek/images/plugins/sige,single=oudjaarsviering_1998.jpg,salign=right,connect=sige
JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /var/www/clients/client12397/web24692/web/laarbeek/images/plugins/sige,single=najaarsconcert_mariengaarde_1999.jpg,salign=left,connect=sige
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/plugins/sige,single=150_jaar_parochiekerk_1995.jpg,salign=left,connect=sige
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/plugins/sige,single=oudjaarsviering_1998.jpg,salign=right,connect=sige
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/plugins/sige,single=najaarsconcert_mariengaarde_1999.jpg,salign=left,connect=sige

Optredens

1993-1999

Korale is in begin 1993 opgericht door een aantal oud-leden van jongerenkoor Don Capé uit Aarle-Rixtel. Deze kern werd al snel aangevuld met andere enthousiaste gezelligheidszangers. Het ledenbestand bestaat uit 11 mannen en vrouwen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar.

De belangrijkste opvatting van het koor is “het op basis van gezellig samenzijn actief bezig zijn met muziek”.

Optredens die gepland worden, vinden voornamelijk plaats in de directe omgeving van Aarle Rixtel, vanwege de binding met de regio. Korale treedt op bij diverse gelegenheden.

 

  • 150_jaar_parochiekerk_1995
Het eerste optreden was in de Aarlese optocht tijdens de Bevrijdingsfeesten in 1995.  Medewerking werd ook verleend bij de festiviteiten ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de parochiekerk in Aarle-Rixtel en het afscheid van pastor Tilman in 1996. 

Deze optredens bleken van doorslaggevende betekenis voor de verdere uitbouw van Korale. 

Het enthousiasme van de koorleden kreeg hiermee namelijk een enorme impuls.

  • oudjaarsviering_1998

Andere optredens in de beginjaren waren een oudjaarsviering in de kerk te Aarle Rixtel, een sponsorconcert in Reusel en een najaarsconcert in de kapel van Mariengaarde met medewerking van Sine Nomine en Ton Toirkens.

  • najaarsconcert_mariengaarde_1999

 

 2000-2004

Vele optredens volgden. Onder andere een aantal Kerst–in’s en kerstconcerten waarvan enkele in samenwerking met andere koren. Een uitvoering ten bate van Amnesty International, huwelijksmissen, en optredens in Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout,Gemert, Reusel en Dahl (Luxemburg) hebben bijgedragen aan de groeiende bekendheid van Korale. Maar ook de optredens in Duitsland, Vlissingen, Middelburg, tijdens Middelburg Volkoren waren noemenswaardig. Om het jaar verzorgden we de nachtmis in Aarle Rixtel.
2000-2001

 

2005-2009

2005-2007

2008-2009

In 2009 vierden we ons 15 jarig jubileum met een jubileumconcert in de Dreef te Aarle Rixtel, met medewerking van Kinderkoor Kiko uit Aarle Rixtel, Vrouwenkoor Mignon uit Gemert, Fluitensemble Smits uit Helmond, Flamencogroep Mezclada uit Gemert. 

In oktober beleefden we een geweldig weekend in Rome waar de vrijdagavondmis verzorgd werd in de basiliek Santa Maria Maggiore te Rome en we op zaterdag en zondag nog genoten van een geweldig geslaagd weekend met bezoeken aan alle bezienswaardigheden van Rome.


2010-2014

In 2010 waren er concerten in Vlissingen, Middelburg en in een uitverkocht Kouwenbergs kerkje te Aarle Rixtel. Ook verzorgden we een herinneringsconcert te Beek en Donk. Verder namen we dat jaar een live cd op.

In 2011 namen we deel aan de optocht te Aarle Rixtel: The Voice of Ale. Verder verzorgden we nogmaals een concert in het Kouwenbergs Kerkje en een dubbelconcert samen met Marcando uit Nuenen in Beek en Donk. ook verzorgden we nog enkele diensten in Schijndel en Gemert.

Na 2 jaar was het weer eens tijd voor een buitenlands avontuur: op donderdag 12 april 2012 vertrokken we met 25 leden naar Oxford waar 2 optredens gepland stonden: in de Christ Church Cathedral op vrijdag en St Giles Church op zaterdag. De diverse musea, universiteiten, botanische tuinen werden bezocht. Er waren afspraken gemaakt met diverse restaurants en er was gezorgd voor een high tea. We kunnen terugzien op een bijzonder geslaagde reis.

Verder werd in 2012 deelgenomen aan het muziektuin concert te Beek en Donk en traden we nog enkele keren op tijdens Kerst.

2010 - 2012

2013 - 2014

 

2015-heden

In oktober 2015 namen we afscheid van onze dirigent Frans de Hair.
 

In het weekend van 25 tot en met 27 november 2016 was ons koorweekend, waarbij we verbleven in de Abdij van Rolduc in Kerkrade. 

Zaterdag 26 november bezochten we Aken en hierbij mocht de Dom natuurlijk niet ontbreken.

Onvergetelijke ervaring .... in de dom van Aken tussen de relikwieën van Karel de Grote kreeg Korale toestemming(!) en toegang(!!) om in de middenruimte 2 stukken te zingen....Vooral Locus Iste maakte enorme indruk, ook op het publiek dat meteen ging stilstaan.....

En 's avonds een geweldig concert met medewerking van het Landgraafs Mannenkoor in de Abdijkerk.

Concert in de Abdijkerk met als soliste Erna Fransen-Vogels

Op zondag bezochten we nog Valkenburg waarna we tegen half zes moe maar voldaan huiswaarts keerden.

Klik hier voor een foto-impressie van het weekend.

 

Vanaf januari 2017 zijn we druk bezig met een drietal concerten welke plaats zullen vinden in Laarbeek.
 
Zondag 19 maart vond in de Couwenbergh te Aarle Rixtel ons eerste concert plaats in 2017. Een dubbelconcert met OJO uit Aarle Rixtel. Lenteconcert OJO en Korale. Een mooi concert waar velen van genoten hebben.
 
Zondag 9 april vond het 2e concert plaats van 2017. Dit maal op de kiosk in Aarle Rixtel en op uitnodiging van Cantique, die hun 25-jarig jubileum vieren. Zij kunnen terugzien op een parchtige dag en wij op een geslaagd concert. Mede door het mooie weer hebben velen de moeite genomen om eens te komen luisteren. We hebben weer een heel mooie "act de presence" gegeven.
 
Op 21 mei vond in het Ontmoetingscentrum, Beek en Donk het eerste concert plaats van een serie 3-luik concerten. Deelnemende koren zijn: Eige Wies uit Roggel, Canto-Lirico uit Heel en ons eigen koor Korale. We kunnen terug zien op een zeer geslaagd concert. Jammer was dat door diverse evenementen in Laarbeek en door het prachtige weer de publieke belangstelling iets minder was.


Ensemble voor Vocale Muziek

In memoriam

Woensdag 18 december 2019 bereikte ons het droevige bericht dat ons lid, Maria Roefs, op 62 jarige leeftijd is overleden.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

Facebook

Home | Contact | AVG

Copyright © 2020."Korale, Ensemble voor Vocale Muziek" KvK 74073664